پایان نامه رابطه میزان مهارتهای اجتماعی و سبک مدیریتی مدیران مدارس

پایان نامه رابطه میزان مهارتهای اجتماعی و سبک مدیریتی مدیران مدارس پایان نامه رابطه میزان مهارتهای اجتماعی و سبک مدیریتی مدیران مدارس

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 65 KB

تعداد صفحات : 73

بازدیدها : 494

برچسبها : مهارتهای اجتماعی مدیران مدارس سبک مدیریت

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه مدیریت و برنامه ریزی آموزشی با موضوع بررسی رابطه بین میزان مهارتهای اجتماعی مدیران مدارس متوسطه شهرستان ارومیه و سبک مدیریتی آنان

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی در رشته علوم تربیتی گرایش مدیریت و برنامه ریزی آموزشی موضوع: بررسی رابطه بین میزان مهارتهای اجتماعی مدیران مدارس متوسطه شهرستان ارومیه و سبک مدیریتی آنان

آدمی از بدایع عالم خلقت است و تحقق کمال و انسان شدن وی منوط به تعلیم و تربیت، رهبری و هدایت است مسئله تعلیم مهمترین و دشوارترین مسئله مبتلا به انسان است از بدایع بشری هنر اداره کردن و هنر آموختن و ساختن است و لذا این دو از دشوارترین حساس ترین و پر ثمرترین کارهای آدمی است.

موضوع آموزش و پرورش و مدیریت آموزشی انسان است و از آنجائیکه انسان موضوع پیچیده ایست لذا نظام آموزشی و دست اندرکاران آن یکی از پر مسئولیت ترین وظایف را در جامعه برعهده دارند. نظام آموزش و پرورش الگوی کلیه نهادها موسسات و سازمانهای رسمی جامعه است لذا با رشد و توسعه جامعه در ابعاد اخلاقی و اجتماعی و فرهنگی و دیگر ابعاد پیوندی ناگسستنی دارد.

نقش و رسالت سازمانهای آموزش و پرورش در دنیای امروز تا آن حد است که جوامع مختلف انتظار دارندکه این دستگاه عظیم به همه نیازهای معنوی و مادی آنان پاسخ مثبت دهد و بعنوان یک مکانیسم اصلی تحقق احتیاجات فردی و اجتماعی را ممکن سازد.

ثمره آموزش و پرورش توام با مدیریت های مطلوب و مناسب، تبدیل انسانهای خام به انسانهای خلاق بالنده متعادل و کمال یافته است. عظمت توجه به مدیریت آموزشی تا بدان جاست که در قرن بیستم هنر اداره کردن گروه های کوچک و بزرگ انسانی از زیر شاخص های عمده تمدن معاصر اعلام شده و بصورت یکی از مهمترین رشته های تخصصی علوم انسانی درآمده است.

فلسفه تئوری های مدیریت امروزی را بیشتر تحقق اهداف اقتصادی و سیاسی تشکیل داده و نگرش حاکم بر انسان در سازمان ها نگرشی ماشینی تلقی می شود حال آنکه در جهان بینی اسلام و فلسفه مدیریت،هدف این مکتب رشد ابعاد معنوی و علمی و رفع نیازهای مادی اعضای سازمان در جهت خدمت به خلق است و غرض نهایی، تسهیل سیر استکمالی آدمی به سوی قرب الی الله می باشد ملاک موفقیت مدیران نه تنها بکارگیری منابع انسانی و مادی و افزایش کارائی و بازدهی سازمانی است، بلکه کارمداری سازمان مداری باید در راستای کمال انسان و در نهایت خدا محوری باشد. با مطالعه در سیر تحول مدیران و نقش آن در زندگی آدمی این واقعیت استنتاج می شود که مدیریت از دیر باز در جوامع مختلف وجود داشته است و بر اساس جهان بینی های مختلف و فرهنگهای متفاوت در هر جامعه،مردم آن جامعه از قوانین و نظام خاصی پیروی کرده اند که طبق این قوانین و نظامات شیوه مدیریت آن جامعه نیز تشکیل شده است. اهمیت مدیریت در سیر تاریخ مدون بشری به گونه ایست که اکثر صاحبنظران معتقدند که اجتماع بدون مدیریت نمی تواند وجود خارجی داشته باشد.

بنابراین مدیریت به معنی و مفهوم اعم آن، فکر و اندیشه ای تازه نیست، بلکه همانطور که گفته شد مطالعه سیر تحول آن نشان می دهد که در زمانهای قدیم و از عهدی که آدمی زندگی اجتماعی خود را آغاز کرده است. افراد هر جامعه برای بهتر زیستن، به راهنمائی نیازمند بوده و همین نیاز سبب پیدایش پدیده ای بنام مدیریت شده است. لذا موضوع مدیریت امر تازه ای نیست. آنچه در سیر تحول مدیریت مورد توجه بوده است و در مدیریت مورد اختلاف است، ماهیت و اصل و موضوع مدیریت نیست، بلکه روشها و شیوه های مدیریت است که در هر عصری با توجه به شرایط و امکانات محیطی و مسائل اجتماعی در آن زمان بکار گرفته شده است.

در این پایان نامه قصد آن داریم تا با توجه به سبک و شیوه مدیریت، این مساله را بیشتر مورد توجه قرار دهیم و امید آن داریم که نتایج این پژوهش بتواند برای مدیران مفید واقع گردد.

هدف کلی تحقیق شناسایی رابطه بین میزان مهارتهای اجتماعی مدیران مدارس متوسطه شهرستان ارومیه و سبک مدیریتی آنان می باشد.

به منظور نیل به این هدف کلی تحقق اهداف جزئی زیر مدنظر می باشد:

1. شناسایی رابطه بین میزان مهارتهای اجتماعی با سبک مدیریت رابطه مدار

2. شناسایی رابطه بین میزان مهارتهای اجتماعی با سبک مدیریت تلفیقی

3. شناسایی رابطه بین میزان مهارتهای اجتماعی با سبک مدیریت وظیفه مدار

آموزش مهارتهای اجتماعی

آموزش مهارتهای اجتماعی طیف وسیعی از افراد جامعه را در بر می گیرد.افرادی که در معرض آموزش مهارتهای اجتماعی قرار می گیرند.ممکن است برای بهبود ارتباطات اجتماعی یا برای درمان تحت این آموزشها باشند.

آموزش مهارتهای اجتماعی همچنین افراد مبتلا به اختلالات سایکوتیک را در بر می گیرد. مثلاً بیماران سایکوتیک در کنار درمانهای دارویی، خانواده درمانی، مراقبتهای بیمارستانی، بازتوانی شغلی و غیره به آموزش در زمینه مهارتهای اجتماعی می پردازند آموزش این مهارتها یک روش گام به گام است که در هر مرحله به تدریج درک اجتماعی ومسأله گشایی آموزش داده می شود.در آموزش مهارتهای اجتماعی از تمامی تکنیکها واصول یادگیری استفاده می شود.

اصول یادگیری در آموزش مهارتهای اجتماعی

1 - تعیین و تعریف مشکلات هدف و آماجهای آموزشی بر اساس واژه های عمل و رفتاری

2 - اندازه گیری و پایش پیشرفت های رفتاری

3 - تجزیه وتحلیل علمی پیش آیندها وپس آیند های محیطی که ممکن است موجب تشدید مشکلات رفتاری شوند.

4 - شناسایی تقویت کننده هایی که موجب ایجاد انگیزه برای بهبود بیمار است.

5 - جبران کمبودهای شناختی بیمار با استفاده از وسایل صوتی و تصویری و سایر رسانه ها.

6 - استفاده از سر مشقهای اجتماعی زنده یا ویدیویی

7 - ارائه بازخورد های مثبت برای تقویت رفتار

سبکهای مدیریت

مقدمه

در داستان زندگی آدم ابو البشر آمده است که هابیل وظیفه دامداری و قابیل وظیفه کشاورزی را بعهده داشته اند. در این داستان، تقسیم کار وجود دو نوع سبک و رفتار مشاهده می شود سومر یها در 5000 سال قبل از میلاد مسیح، اولین قومی بودندکه به مفهوم ثبت و ضبط مدارک توجه نمودند.

سقراط در 2400 سال قبل، مدیریت را قابل اعمال در تمام جوامع دانست. افلاطون، نظام اجتماعی مورد نظر خود را مدینه فاضله نامید و اصل تخصص را در امور سازمانی معنا و مفهوم بخشید. ارسطو بخشی از کتاب سیاست خود را به احکام سیاست اختصاص داد نوشته های سلاطین مصر قدیم در 1300 قبل از میلاد مسیح، فکر مدیریت را آشکار می سازد و هیچ حرفه و شغلی را بی نیاز از مدیریت نمی داند.

در یک قرن قبل از افلاطون در چین کنفسیون مشکلات حکومتی را در مجموعه ای مدون ساخت و بالاخره در سال 20 میلادی، حضرت عیسی به اصل فرماندهی اشاره می کند و می گوید هیچ بنده ای نمی توند خدمتگذار و ارباب باشد.

دهخدا سبک را در لغتنامه خود اینگونه تعریف نموده است: هر هنر آفرینی، برای بیان اندیشه خود به مدد اسلوبهای هنری، مواد هنری را بکار می گیرد و تصاویری با صورت بندهای حسی خاص بوجود می آورد چون آزمایشها و اندیشه های هیچکس عین آزمایشها و اندیشه های دیگری نیست، از اینرو هر هنر آفرینی برای خود اندیشه و صورت سازیهای مستقلی دارد با بیان دیگر سبک هر هنرآفرینی مختص خود و متناسب با شخصیت اوست. بنابرین مسائل سبک، مسائل شخصیت است مطابق قول لون گینرس،سبک هر کس خود اوست، شخصیت اوست. سبک هر هنر آفرینی با انکه ممکن است در نظر اول شخصی و خصوصی جلوه کند، جمعی است و طبقاتی، که بدون رجوع به تعارضات آن فهم نمی شود در نتیجه سبک شناسی وابسته به جامعه شناسی است.

مکاتب و نظریه های سازمان و مدیریت

مورفت و همکاران به دو دسته تئوریهای مدیریتی و سازمانی اشاره دارند تئوری های سنتی و جدید. وی به بیان تفاوت مفروضات نظریه های ذکر شده به بیان زیر می پردازد: ...

...

فهرست مطالب پایان نامه

فصل اول: کلیات

مقدمه

بیان مسئله

اهمیت و ضرورت مسئله

اهداف پژوهش

فرضیات پژوهش

تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرهای پژوهش

فصل دوم: پیشینه پژوهش

مبانی نظری مهارتهای اجتماعی

مقدمه

ماهیت مهارتهای اجتماعی

مهارتهای لازم برای ارتباطات اجتماعی

آموزش مهارتهای اجتماعی

اصول یادگیری در آموزش مهارتهای اجتماعی

آموزش مهارتهای اجتماعی به صورت گروهی

برنامه آموزش مهارتهای اجتماعی

مبانی نظری سبکهای مدیریت

مقدمه

مکاتب و نظریه های سازمان و مدیریت

مبانی نظری سبک وظیفه مدار

مبانی نظری سبک رابطه مدار

وظیفه مداری و رابطه مداری در تئوری ها

پیشینه پژوهش

فصل سوم: روش شناسی

روش تحقیق

جامعه تحقیق

نمونه و روش نمونه گیری

ابزار گرد آوری داده ها

روش تجزیه وتحلیل داده ها

فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها

مقدمه

توصیف متغیرها

آزمون فرضیه ها

فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری

مقدمه

بحث در نتایج

پیشنهادات

محدودیت های تحقیق

فهرست منابع

ضمائم

فهرست جداول

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید