دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 126 KB
تعداد صفحات : 56
بازدیدها : 528
برچسبها : افسردگی پیشرفت تحصیلی پروژه
مبلغ : 4500 تومان
خرید این فایلهدف پایان نامه : پروژه حاضر جهت بررسی میزان شیوع افسردگی و تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان دختر رشته روانشناسی دانشگاه پیام نور استان اردبیل می باشد.
اهداف جزئی تحقیق:
تعیین تفاوت نمرات افسردگی دانشجویان دختر رشته روانشناسی دانشگاه پیام نور اردبیل با نمرات پیشرفت تحصیلی آنها.
بیان مسئله:
زمینه پرداختن به افسردگی شاید بر می گردد به زمانی که بقراط در چهار قرن پیش از میلاد در این زمینه بحث کرد و به صورت علمی افسردگی زمانی را از هم جدا نمود بنابراین پرداختن به آن قدمتی همپای تاریخ دارد زیرا در هر دوره ای عده ای پیدا می شدند که از وجود حملات افسردگی در عذاب بودند. در اجتماع امروزی و با توجه به پیشرفت جوامع سنتی در جهت صنعت و حرکتی که در این راه انجام شده بحث انسانهایی مطرح می شود که به علت توان پایین نمی توانند خود را با شرایط وفق دهند و به دامن غم و ماتم پناه می برند. امروزه بحث رقابت در عرصه های علم، صنعت، درآمد و غیره یکی از مهم ترین مسائل است که برای انسانها صدمات جبران ناپذیر روحی، روانی به بار می آورد. بنابراین ضرورت دارد که آگاهانه به این موضوع نگریسته شود و به داشجویان در این زمینه توجه ویژه مبذول شود. باید ببینیم دلایل افسردگی این قشر چه می تواند باشد چه فاکتورهایی این زمینه را در فرد پایه ریزی می کند که افراد را به سوی افسردگی می کشاند.
بنابه گزارش محققین و مسئولین مشکل و مسائل هیجانی در قالب افسردگی است که در روابط اجتماعی و خانوادگی و به خصوص پیشرفت تحصیلی اثر سوء دارد که دلایل مختلفی می تواند موجب بروز افسردگی باشد. بنابراین باید برای رفع افسردگی و عوامل ایجاد آن چاره ای اندیشید.
در جدیدترین مطالعات اختلال افسردگی در بین اختلالات روانپزشکی بالاترین شیوع عمر (حدود 17درصد) را داشته است که میزان بروز سالیانه افسردگی 59/1 درصد (زنان 89/1 درصد و مردان 1/1 درصد) است. تقریبا در سراسر جهان شیوع افسردگی در میان زنان دو برابر یبشتر از مردان است طبق فرضیه های ارائه شده دلایل این تفاوت عبارتست از تفاوتهای هورمونی، اثرات زایمان، تفاوت فشارهای روانی، اجتماعی زنان و مردان و الگوهای رفتاری مربوط به درماندگی آموخته شده است.
از زمانی که بقراط نخستین نظریه علت شناختی افسردگی را با عنوان عارضه سودا ارائه کرد، فرضیه های متعددی درباره مبنای افسردگی مطرح شده اند و کوششهای فراوانی برای درمانگری آن انجام گرفته اند.
این اختلال از زمان بابلی ها مورد شناسایی قرار گرفته بود. کلمه Depression یا افسردگی از عبارت لاتین Deprimere به معنای درهم فشرده شدن گرفته شده است در اواخر قرون وسطا ، رهبران مذهبی اروپا بر این عقیده بودند که افسردگی به واسطه ی نفوذ و تسلط ارواح شیطانی بر انسان به وجود می آید. مارتین لوتر اصلاح طلب مذهبی آلمان نوشت تمام سنگینی روح و مالیفولیا از شیطان سرچشمه می گیرد در واقع همین اصطلاح مالیفولیا یا ملانکولیا به افراد افسرده اشاره داشت و چنین افرادی جن زده، شیطانی، مالیفولیا یا ملانکولیا خوانده می شدند در حدود 100 سال قبل از میلاد کورنیلسون سلسوس افسردگی را ناشی از صفرای سیاه معرفی نمود این اصطلاح را پزشکان دیگر از جمله ارسطو 120 تا 180 سال بعد از میلاد و جالینوس نیز به کار بردند طبابت در ممالک اسلامی نیز رونق داشت و رازی و ابن سینا و پزشک یهودیمیمو بندزملانکولی را بیماری مشخص تلقی می نمودند. در کتاب کلیات چهار مقاله عروضی سمرقندی (حدود 550 هجری) درباره ی افسردگی (مالیخولیا) چنین آمده است: مالیخولیا علتی است که اطبا در معالجه آن فرو مانده اند مالیخولیا خصوصیتی دارد به دلیل ذایل شدنش.
در قرن نوزدهم، مولفان در گروه هذیانهایی که تک جنونی نامیده می شدند هذیان جزئی غمگینی یا افسردگی هذیانی را متمایز کردند در وهله بعد مفاهیم جنون ادواری (فالره) و جنون دوشکی (بایارژه) به منظور متمایز کردن افسردگی های راجعه در تناوب با حالات شادی ناآرام بودند، ظاهر شدند و سپس بیماری اخیر توسط کرپلینروان گسستگی آشفتگی- افسردگی نامیده می شد اما حالت افسردگی این روان گسستگی انواع دیگر افسردگی را پوشش نمی دهد و فقط می توان آن را به عنوان یک زیر گروه افسردگیها در نظر گرفت بنابراین اصطلاح افسردگی از چنین چهارچوبی فراتر می رود و وهله غمگینی که بر زندگی و رفتار شخص تأثیر می گذارد متمایز می شود...
پایان نامه دارای منابع بصورت درون متنی
خرید و دانلود آنی فایل