دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 117 KB
تعداد صفحات : 73
بازدیدها : 327
برچسبها : دینداری سازگاری زناشویی پرستاران
مبلغ : 18000 تومان
خرید این فایلپایان نامه بررسی روابط ساده و چندگانه دینداری با سازگاری زناشویی پرستاران متاهل زن بیمارستان امام خمینی (ره) شهر اردبیل
چکیده
پایان نامه حاضر به منظور بررسی ارتباط دینداری با سازگاری زناشویی پرستاران متاهل زن بیمارستان امام خمینی (ره) شهر اردبیل صورت گرفته است. جامعه آماری این مطالعه پرستاران متاهل زن بیمارستان امام خمینی شهر اردبیل به تعداد 1327 نفر بودند و نمونه مورد مطالعه شامل 50 نفر از پرستاران زن می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند.
ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش شامل:
پرسشنامه دینداری آلپورت ، پرسشنامه سازگاری زناشویی هارمون سینگ، پرسشنامه محقق ساخته بوده است.
روش تحقیق در این مطالعه پس رویدادی بوده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری tمستقل استفاده شده است.
نتایج مطالعه نشان می دهد که بین هر یک از متغیرهای پیش بینی نگرش مذهبی با سازگاری زناشویی رابطه مثبت معنی داری وجود دارد.
کلید واژگان : دینداری ، سازگاری زناشویی ، پرستاران
اهمیت و ضرورت تحقیق
در اولین گزارش از مراکز تحقیقات تغییرات اجتماعی مشاهده کرده اند که حوادث خانوادگی نسبت به سایر جنبه های زندگی به عنوان مهمترین عامل زندگی مردم محسوب می گردد همچنین گزارش یکی از کمسیونهای مطالعاتی اروپایی اثبات کرده است 96 درصد از مردم زندگی خانوادگی را به عنوان تنها جنبه مهم وبا ارزش زندگی به حساب آورده و خانواده محیط امن و مکان روبه رشد برای اعضای آن می دانند. بر اساس اصل تاثیر پذیری زندگی از اعتقادات دینی می توان این تحقیق را در راستای تحکیم بنیان خانواده کاملاً ضروری دانست.
پرستاری به عنوان یکی از مشاغل پر استرس می تواند روابط بین فردی و سازگاری زناشویی پرستاران را تحت تاثیر مستقیم قرار دهد و البته اعتقادات مذهبی به عنوان تعدیل کننده استرس و فشارهای زندگی می تواند این تاثیر منفی را به حداقل کاهش داده و رضامندی زناشویی را سبب گردد.
مطالعات نشان می دهد که سازگاری زناشویی به سازگاری کلی فرد کمک می کند یعنی همسرانی که از سازگاری زناشویی بادوامی بر خوردارند عزت نفس بیش تری دارند و در روابط اجتماعی سازگارتراند. نکته قابل توجه این است که دین اسلام تاکید فراوانی بر استحکام ازدواج دارد به گونه ای که هیچ بنایی در نزد خداوند پسندیده تر از ازدواج نیست (وسایل الشیعه).
باتوجه به اهمیت دین در سازگاری زناشویی و نیز ماهیت پر استرس پرستاری که می تواند بر زندگی زناشویی این افراد سایه بیافکند لذا بررسی تاثیر دینداری به عنوان حلقه واسطه و تعدیل کننده ی ناملایمات زندگی پرستاران ضروری به نظر می رسد.
اهداف پژوهش
هدف کلی عبارت است از بررسی رابطه بین دینداری و سازگاری زناشویی
هدف جزیی
1- تعیین رابطه بین شغل با سازگاری زناشویی
2- تعیین رابطه تحصیلات با سازگاری زناشویی
1-2) تعریف
ازدواج امری مدنی و پاسخ گوی مجموعه ای از نیازهای انسان است که در طول تاریخ بشر و در تمام جوامع وجود داشته و بقای نسل و پرورش فرزندان، تحقق آرزوی داشتن فرزند برای مادر و پدر، دستیابی به عالی ترین سطح دوستی و صمیمیت دوره ی جوانی و بزرگسالی، ارتباط گرم و دو جانبه ی عاطفی جنسی و تقسیم کار، هم کاری و هم راهی در طول زندگی از اساسی ترین کارکردهای آن است.
جوامع گوناگون ازدواج را یکی از عوامل بهداشت روانی جامعه می دانند چنانچه زندگی زناشویی شرایطی نامساعد را برای ارضای نیازهای روانی همسران ایجاد کند نه تنها بهداشت روانی تحقق نمی یابد بلکه اثری منفی و گاه جبران ناپذیر را بر جا خواهد گذاشت. بسیاری از زنان و مردان وقتی ازدواج شان به بن بست می رسد به زیستی و سلامت خود را از دست داده، احساس تنهایی می کنند اما بررسی ها نشان می دهد که این تاثیرات با ازدواج مجدد کاهش می یابد بر اساس بهداشت روانی و سلامت فیزیکی و عاطفی در گروه سلامت روابط زناشویی و تداوم و بقای ازدواج است.
چکیده
فصل اول
کلیات
مقدمه
بیان مسئله
اهمیت و ضرورت تحقیق
اهداف پژوهش
فرضیه های پژوهش
تعاریف مفهومی وعملیاتی متغییرها
دینداری
سازگاری زناشویی
پرستاری
فصل دوم
چهارچوب نظری
و
پیشینه تحقیق
- دینداری
-) مروری بر نظریه دینداری آلپورت
-) مشکلات آلپورت در مقوله بندی سنخهای دینداری
ارزشهای متعارض بین دین و روان شناسی
-) دین اسلام از دیدگاه آلپورت
ایمان مسلمانان و جهت گیری دینی آلپورت
) سازگاری زناشویی
- پر ستاری
-) تعریف
-) پرستاری در اسلام:
پرستاری حضرت یوسف (ع)
حضرت زینب، پرستار نهضت حسینى
فرمایشات مقام معظم رهبری
پیشینه تحقیقات درمورد دینداری و سازگاری زناشوئی
پیشینه خارجی
پیشینه داخلی
فصل سوم
روش
روش تحقیق
جامعه آماری
نمونه و نمونه گیری
ابزار گرد آوری اطلاعات
خلاصه نحوه اجرا
روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
نتایج
یافته های جانبی
بخش دوم یافته های استنباطی
فصل پنجم
بحث و نتیجه گیری
محدودیت ها
- سابقه یا مشابه این پژوهش که مستقیما به موضوع دینداری و سازگاری زناشوئی پرستاران اشاره کرده باشد اصلا وجود نداشت .
پیشنهادات
منابع