مقاله تفاوت حقوق جزا با مقررات انتظامی

مقاله تفاوت حقوق جزا با مقررات انتظامی مقاله تفاوت حقوق جزا با مقررات انتظامی

دسته : حقوق

فرمت فایل : word

حجم فایل : 123 KB

تعداد صفحات : 15

بازدیدها : 486

برچسبها : حقوق جزا مقررات انتظامی مقاله حقوق

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی بررسی تفاوت حقوق جزا با مقررات انتظامی

در مقاله حاضر به بررسی موضوع تفاوت حقوق جزا با مقررات انتظامی پرداخته شده است. این تحقیق دارای 15 صفحه و با فرمت word می باشد. عناوین مطالب ذکر شده در مقاله نیز به شرح : مشخصات تعریف قانونی جرم، فرق بین جرم کیفری (جزایی) با جرم مدنی، تفاوت تعریف قانونی جرم و تعریف فقهی آن، فرق بین جرم جزایی و تخلف انتظامی، طبقه بندی جرایم، طبقه بندی جرایم در حقوق اسلامی و در نهایت منابع مورد استفاده در تحقیق می باشد.

بخشهایی از متن مقاله

فرق بین جرم جزایی و تخلف انتظامی

تخلف صنفی عبارت است از نقض تکالیف مربوط به مشاغل اجتماعی یا خدمات عمومی که از ناحیه یکی از اعضا ضمن انجام وظایف محوله صورت می گیرد. در عین حال، میان جرم جزایی و تخلف انتظامی از چند جهت می توان تمایز قایل شد:

1. از لحاظ منبع: منبع جرم جزایی قانون است و جنبه عام و کلی دارد، در حالی که تخلف انتظامی، قراردادی و مختص اعضای صنف یا گروهی است که از قبل توافق می کنند که مقررات صنفی را رعایت کنند، مثل: عدم آراستگی، پوشیدن لباس نامرتب، برخورد نامناسب با ارباب رجوع، افشای اسرار حرفه ای، عدم رعایت اسرار مراجعان و اموری که موجب کسر شأن حرفه ای خاص می گردد.

2. از لحاظ هدف: هدف از اجرای مجازات های انتظامی، حفظ اعتبار و حیثیّت شغلی و صنفی است. در حالی که، هدف از اجرای مجازات های جزایی، حفظ نظم و اصلاح مجرم و دفاع اجتماعی است.

3. از لحاظ ضمانت اجرا: مجازات جرایم بر حسب مورد ممکن است شلاق، حبس، قصاص، جزای نقدی یا اعدام باشد. در حالی که، مجازات های صنفی به صورت اخطار شفاهی یا کتبی، توبیخ، تغییر محل خدمت، انفصال موقت یا دایم از شغل یا ممنوعیت از اشتغال به شغل معینی می باشد.

4. از لحاظ قلمرو: تخلفات صنفی یا انتظامی اموری هستند که صرفا در خصوص مشاغل و وظایف افراد و در محدوده نظامات خاص صنفی یا اداری یا انتظامی مطرح می باشد. هر یک از رشته های مشاغل اجتماعی، دارای نظامات مخصوص به خود هستند و به محض این که عملی بر خلاف این ضوابط تشخیص داده شد، مرتکب آن به مجازات انتظامی محکوم خواهد گردید و برای تحقق این تخلف لازم نیست مانند جرم برای هر یک از این تخلفات، نص قانونی خاص وجود داشته باشد، بلکه برای آن عناوینی کلی مثل قصور اهمال در انجام وظیفه در نظر گرفته می شود.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید